6 sätt för att öka din motivation

 

Alla har vi någon gång varit med om att ha motivation på topp. Du vet, när allt känns sådär enkelt och det flyter på. Många skulle nog säga att de har hög motivation när de gör saker som de tycker är roliga, eller när de har ett viktigt mål i sikte. Och visst är det härligt när den där dagliga motivationen infinner sig? När vi sätter mål och känner oss oövervinnerliga i stunden? Men vad kan du göra när din motivation lyser med sin frånvaro?

 

Inre motivation beror på tre saker:

  1. Syfte (att det är viktigt för dig att nå målet)
  2. Självstyre (att du själv valt och har kontroll över målet)
  3. Mästerskap (att du har förmågan att nå målet)

 

I det här inlägget fokuserar vi på den första punkten, syftet.

En av de vanligaste orsakerna till att motivationen försvinner är att du inte har klart för dig varför du ska eller varför du vill göra förändringen i första hand. Kanske har du inte ens valt målet själv utan att det är vad någon annan som sagt åt dig att du borde göra. Eller så kan det helt enkelt vara så att målet inte är lika tydligt längre.

 

6 sätt att öka din motivation på:

  1. Säkerställ att målet är tydligt att du vet vad du behöver göra för att nå det.
  2. Välj mål som går i linje med vad som är viktigt för dig och enligt dina värderingar.
  3. Gör målet mätbart, tidsbestämt och bryt därefter ner målet i delmål (du når delmålen snabbare och motiverar dig själv när du har tagit ytterligare ett steg i rätt riktning).
  4. Se till att påminna dig om självaste målet men också varför det är viktigt för dig; t.ex. genom att sätta upp det på kylskåpet eller liknande där du inte kan missa den.
  5. Fira alla framsteg. Tänk på att resan är halva målet.
  6. Och kanske det viktigaste: ha kul på vägen!

 

Lycka till!

 

Bli den första att kommentera det här inlägget.

Länken är kopierad!