Har du för mycket att göra? Effektivisera din tid!

Har du mycket att göra?

Att vi ofta skyller på att tiden inte räcker till hjälper oss knappast. Det handlar sällan om att vi inte har tillräckligt med tid. Det handlar om att vi väljer att lägga den på fel saker, följ dessa råd för att effektivisera din tid!

Så här blir du bättre på att få rätt saker gjorda:

  1. Skriv ner alla saker du behöver göra den närmaste veckan på ett papper. Det känns många gånger som att vi har 1000 saker igång samtidigt men när vi har det på papper är det oftast inte så illa.
  2. När du fått ner sakerna på ett papper har du fått en bättre överblick över vad du behöver göra den närmaste dagarna. Ställ dig själv frågorna:
  • Vad är viktigt för mig att göra just nu?
  • Vilka saker vill jag göra och vilka saker kan jag stryka eller flytta fram? 

Prioritera och planera!

  1. Stryk dem som inte är viktiga just nu. Det handlar om att prioritera, välja och välja bort. 
  2. Planera in sakerna du behöver göra. För att få saker gjorda är det två saker vi behöver bli bra på.
  • Det ena är att planera in dem, dvs lägga in i kalendern när och vad du ska göra.
  • Det andra, som för många av oss är det svåraste, är att göra dem på utsatt tid. När det väl är dags att göra sakerna så finns det ofta 100 andra saker som vi hellre vill göra.

    Men kom ihåg att sakerna på din lista är där för en anledning. Följer du mina tips kommer du snabbt bli bra på att utnyttja din tid på rätt sätt. Då blir dessa listor inte hur långa som helst utan listan blir istället kortare och kortare. Inte för att det plötsligt är färre saker som behöver göras, du blir bättre på att välja vad du ska lägga din tid på.

 

Och känner du att du vill ha mer hjälp med de här sakerna så tveka inte att höra av dig till mig. Det här är precis vad jag hjälper till med.

Söker du något som utmanar dig ännu mer? Klicka här för att se Junos kurser och föreläsningar!

Bli den första att kommentera det här inlägget.

Link copied!